Počet zranených pri požiari ubytovne na Mlynských luhoch stúpol na osem

NETKY.SK • 25 Apríl 2019, 17:34 • 2 min
Počet zranených pri požiari ubytovne na Mlynských luhoch stúpol na osem

BRATISLAVA - Počet zranených osôb pri požiari ubytovne na Mlynských luhoch sa zvýšil na osem. Hasiči ďalej pokračujú v hľadaní nezvestnej osoby, ktorá sa v čase požiaru podľa slov ubytovaných mala nachádzať v objekte.

slovakia

left justify in out

O tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

"Z horiacej budovy sa celkom evakuovalo približne 70 osôb (z toho 30 pred príchodom hasičov), počet zranených osôb sa zvýšil na osem. Viac ako 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov bude pokračovať v likvidácii požiaru a rozoberaní konštrukcie stavby," priblížila Farkasová.

 

Bratislavskí policajti na sociálnej sieti informovali, že v čase vypuknutia požiaru sa na mieste nachádzalo približne 50 ľudí, ktorých z priestorov ubytovne ihneď evakuovali.

 

Požiar vypukol v priemyselnom areáli, kde zachvátil dve výrobne haly a ich okolie. Z dôvodu požiaru veľkého rozsahu je požiarisko rozdelené na 3 zásahové úseky.

 

Približne 40 osôb, z ktorých 5 utrpelo zranenia rôzneho charakteru. Podľa ubytovaných by sa v objekte mala nachádzať ešte jedna osoba, ktorú hasiči vyhľadávajú. Vyhľadávanie nezvestnej osoby hasičom komplikuje silné zadymenie, vysoká teplota a nestabilita celého objektu.

 

Policajti tiež uvádzajú, že požiar vypukol v jednej z izieb v ubytovni pre bezdomovcov na Štedrej ulici. Na miesto mal podľa Farkasovej smerovať evakuačný autobus HaZZ zo Záchrannej brigády v Malackách.

 

Starosta bratislavského Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti napísal, že pre ubytovňu už v minulosti riešili sťažnosti Ružinovčanov na "jej niektorých nie celkom prispôsobivých obyvateľov". "Náš krízový odbor aj ľudia z okresného úradu sú na mieste pripravení pomôcť, rovnako ako naša VPS, ktorá sídli neďaleko," povedal Chren.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies