Počet zranených nehody vlaku na stanici stúpol na 80

NETKY.SK • 20 Október 2013, 12:15 • 2 min
Počet zranených nehody vlaku na stanici stúpol na 80

BUENOS AIRES - Naposledy došlo v Argentíne k vlakovej nehode tento rok v júni., zahynuli tri osoby a 300 bolo zranených. Ešte vo februári 2012 prišlo k jednému z najhorších vlakových nešťastí, ktoré neprežilo 51 ľudí a zranenia utrpelo viac ako 700 osôb.

slovakia

left justify in out

Počet obetí sobotňajšej nehody prímestského vlaku na stanici v argentínskej metropole Buenos Aires stúpol na 79. Potvrdili to v nedeľu tamojšie úrady. Vlak na konečnej stanici nezastavil a zišiel z trate, čo spôsobilo zranenia aj ľuďom čakajúcim na nástupišti. Príčina nehody nie je známa a úrady ju už začali vyšetrovať. Podľa cestujúcich mala súprava problémy s brzdením už na dvoch staniciach predtým. Podľa vyšetrovateľov je šťastím, že k incidentu došlo cez víkend a nie počas rušného pracovného dňa.

Naposledy došlo v Argentíne k vlakovej nehode tento rok v júni. Osobný vlak narazil do druhej súpravy. Zahynuli tri osoby a 300 bolo zranených. Na rovnakej trati ako v sobotu pritom ešte vo februári 2012 prišlo k jednému z najhorších vlakových nešťastí, ktoré neprežilo 51 ľudí a zranenia utrpelo viac ako 700 osôb. Argentínske úrady v reakcii na nehody začali prostredníctvom kamier sledovať činnosť strojvodcov a odhalili ich veľkú ľahkovážnosť. Niektorí počas jazdy telefonovali, čítali a niekedy ani nemali ruky na riadidlách stroja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies