Počet vyplácaných penzií medziročne stúpol o 27 tisíc

NETKY.SK • 4 November 2016, 09:58 • 2 min
Počet vyplácaných penzií medziročne stúpol o 27 tisíc

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa vyplácala ku koncu augusta tohto roka vyše 1,68 mil. dôchodkov. V porovnaní s koncom augusta minulého roka tak počet vyplácaných penzií stúpol o 27 tisíc. Vyplýva to zo správy o hospodárení Sociálnej poisťovne za január až august tohto roka. Najvýraznejšie sa oproti augustu vlaňajška zvýšilo množstvo vyplácaných starobných dôchodkov.

slovakia

left justify in out

Na konci augusta tohto roka poisťovňa vykázala takmer 1 milión 45 tisíc starobných penzií, čo bolo medziročne viac o 23,3 tisíc.

 

 

Počet invalidných dôchodkov sa v porovnaní s augustom vlaňajška znížil o 1,2 tisíc na 234,3 tisíc. Medziročný pokles o 1,3 tisíc Sociálna poisťovňa zaznamenala pri predčasných starobných dôchodkoch, ktorých ku koncu augusta vyplácala 19,2 tisíc. Vdoveckých penzií Sociálna poisťovňa vyplácala ku koncu augusta tohto roka takmer 45 tisíc, ich počet medziročne stúpol o 3,6 tisíc. Počet vyplácaných vdovských dôchodkov vzrástol o 2 tisíc na 294,6 tisíc.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies