Počet výjazdov slovenských hasičov sa tento rok zvýšil o 14 percent

NETKY.SK • 1 December 2015, 12:49 • 2 min
Počet výjazdov slovenských hasičov sa tento rok zvýšil o 14 percent

BRATISLAVA - Od januára do novembra tohto roku zaznamenali slovenskí hasiči vyše 32 750 výjazdov na území Slovenska, čo je o 14 percent viac než v minulom roku.

slovakia

left justify in out

"Bolo veľmi horúce leto a suché počasie na jar a v lete je určujúce pre počet požiarov, a tým aj výjazdov," povedal dnes novinárom prezident Hasičského záchranného zboru (HaZZ), generál Alexander Nejedlý s tým, že v spomínanom období bolo podstatne viac nielen požiarov ale i dopravných nehôd. Požiarov do konca novembra evidujú 11 845, čo je o 2 658 viac než vlani. Hasiči za 11 mesiacov tohto roka zasahovali pri 7 248 dopravných nehodách, minulý rok to bolo o 794-krát menej. Horúce počasie súviselo aj s vyšším počtom takzvanej technickej pomoci, čo znamená násilné otváranie bytu po kolapse a niekedy aj úmrtí jeho obyvateľa. Takúto pomoc hasiči tento rok poskytli 10 423-krát, čo je o 383-krát viac než v roku 2014.


Tento rok sa zvýšil aj počet výjazdov v spolupráci s dobrovoľnými hasičmi, ktorých HaZZ eviduje 1692. V porovnaní s predchádzajúcim rokom je to až o 36 percent viac. Dobrovoľní hasiči prevažne pomáhajú pri likvidácii dlhotrvajúcich a rozsiahlych požiarov, najmä v prírodnom prostredí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies