Počet utopených migrantov sa zvýšil na najmenej 42

NETKY.SK • 22 Január 2016, 17:14 • 2 min
Počet utopených migrantov sa zvýšil na najmenej 42

ATÉNY - Najmenej 42 migrantov vrátane 17 detí sa dnes utopilo, keď sa ich člny prevrátili neďaleko dvoch gréckych ostrovov pri tureckom pobreží. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na pobrežnú stráž.

slovakia

left justify in out

Podľa výpovede očitých svedkov sa na palube dreveného člna, ktorý stroskotal pri ostrove Kalolimnos, nachádzali desiatky osôb. Pobrežná stráž zachránila 26 ľudí a z vody vytiahla 34 tiel. Presná príčina nešťastia nie je známa.

 

Ďalší čln sa krátko po polnoci potopil pri ostrove Farmakonisi po tom, ako narazil na skaliská. Utopili sa dve ženy a šesť detí. "Ďalším 40 migrantom na palube sa podarilo doplávať na breh," uviedla pobrežná hliadka vo vyhlásení.

 

"Bezohľadní prevádzači minulú noc na tureckom pobreží opäť natlačili desiatky migrantov do vratkých a nespôsobilých plavidiel. Na smrť tak poslali nevinných ľudí a dokonca malé deti," uviedol vo vyhlásení rezort lodnej dopravy.

 

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) tvrdí, že tento január je v štatistike smrti migrantov v Stredozemnom mori rekordný. Celkový počet migrantov prichádzajúcich do Európy po mori dosiahol tento mesiac číslo 37.000, čo je vyše šesťkrát viac než v uplynulých dvoch rokoch pre daný mesiac dovedna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies