Počet utečencov prichádzajúcich z Turecka znova klesol

NETKY.SK • 1 September 2016, 14:00 • 2 min
Počet utečencov prichádzajúcich z Turecka znova klesol

ATÉNY - Počet migrantov prichádzajúcich z Turecka do Grécka sa dnes znížil.

slovakia

left justify in out

Za posledných 24 hodín ich na grécke ostrovy na východe Egejského mora dorazilo 57, oznámil grécky štáb pre migrančnú krízu.

 

V uplynulom týždni sa z Turecka na tieto ostrovy vydávalo v priemere 152 ľudí denne. V utorok 30. augusta zaregistrovali až 462 migrantov. "Situácia sa dnes troch upokojila. Tábory sú však preplnené," povedal dnes dôstojník pobrežnej stráže pre agentúru DPA.

 

V záchytných a registračných táboroch na gréckych ostrovoch Lesbos, Chios, Samos, Leros a Kos sa k dnešnému dňu nachádzalo 12.227 migrantov a utečencov, aj keď majú oficiálne kapacitu na prijatie len 7450 ľudí.

 

Krízový štáb hlásil dnes 59.272 migrantov a utečencov v celom Grécku. Celkovo 7853 z nich žije v bytoch, domoch a hoteloch prenajatých Úradom vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Vyše 8000 migrantov podľa odhadov gréckych úradov býva u známych alebo si ubytovanie zabezpečilo samo. Zvyšní čakajú na svoj ďalší osud v 47 táboroch a jednom provizórnom tábore na opustenom niekdajšom letisku pri Aténach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies