Počet tigrov bengálskych rastie! V Nepále ich žije čoraz viac

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 18:54 • 2 min
Počet tigrov bengálskych rastie! V Nepále ich žije čoraz viac

KÁTHMANDU - Počet voľne žijúcich tigrov bengálskych v Nepále vzrástol na 198 jedincov, čo za päť rokov predstavuje nárast o 63,6 percenta. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Závery prieskumu nepálskej vlády, pripraveného v spolupráci so Svetovým fondom na ochranu prírody (WWF) a Spojenými štátmi, sú pre ochranu tohto poddruhu zásadné.

Tigre bengálske (Panthera tigris tigris), nazývané aj džungľové alebo kráľovské, ohrozujú pytliaci, pretože obchod s časťami tigrieho tela je lukratívny. Rozširovanie ľudských sídiel im zas uberá z ich prostredia a koristi. Konflikty medzi človekom a divo žijúcimi zvieratami sú v Nepále časté. Krajina sľúbila, že do roku 2022 zdvojnásobí populáciu tigrov v porovnaní s rokom 2010, keď tam žilo 125 jedincov.

Podľa nepálskych ochranárov je nárast počtu tigrov veľmi povzbudzujúci, ale zároveň to zvyšuje zodpovednosť a je aj ďalšou výzvou pri ochrane tigrov.

Aj takto môže vyzerať vzťah medzi tigrom a človekom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies