Počet sýrskych utečencov prekročil tri milióny

NETKY.SK • 29 November 2013, 08:29 • 2 min
Počet sýrskych utečencov prekročil tri milióny

Ammán/Bejrút AMMÁN/BEJRÚT - Počet Sýrčanov, ktorí utiekli zo svojej vlasti pred občianskou vojnou, prekročil tri milióny. Oznámila to v noci nadnes OSN a vyzvala na masívnu pomoc krajinám, ktoré zápasia s rastúcim prílevom utečencov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Bez masívnejšej podpory nemôže medzinárodná komunita brať za samozrejmosť, že tieto krajiny budú môcť pokračovať v prijímaní státisícov či miliónov sýrskych utečencov," citovala agentúra DPA Antónia Guterresa z Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

Úrad, odkázaný na darcov, získal doteraz od medzinárodnej komunity 850 miliónov dolárov na pomoc pre utečencov zo Sýrie. Len samotné Jordánsko, ktoré prijalo okolo 600.000 Sýrčanov, však potrebuje na tento rok 1,8 miliardy dolárov.

Objavili sa aj správy, že niektoré štáty začali obmedzovať prijímanie utečencov. Jordánsko poprelo, že by zatvorilo svoju hranicu. Tvrdí, že každý deň prijme vyše 400 Sýrčanov. Podľa odhadov opustí Sýriu každý deň zhruba 7000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies