Počet stúpencov odchodu Británie z EÚ sa zvýšil, kurz britskej libry klesol

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 13:58 • 2 min
Počet stúpencov odchodu Británie z EÚ sa zvýšil, kurz britskej libry klesol

LONDÝN - Kurz britskej libry klesol v reakcii na dva najnovšie prieskumy, ktoré poukázali na rast počtu stúpencov odchodu Británie z Európskej únie. Informoval o tom server BBC.

slovakia

left justify in out

Kurz libry klesol oproti doláru na 3-týždňové minimum 1,4358 USD/GBP, neskôr sa však mierne zotavil. Oproti euru zaznamenala dnes libra pokles hodnoty takmer o 0,4 % na 1,2710 EUR/GBP.

Podľa najnovšieho prieskumu agentúry YouGov podporuje odchod Británie z EÚ okolo 45 % opýtaných Britov, zatiaľ čo za zotrvanie je približne 41 % anketovaných. Ďalší prieskum, ktorý uskutočnila agentúra Opinion pre nedeľník The Observer, ukázal, že za odchod je 43 % a zotrvanie v Európskej únii 40 % opýtaných.

 

"Pre finančné trhy je to mimoriadne znepokojujúce a očakávame, že ak prieskumy budú pokračovať v tomto duchu, tak kurz libry bude naďalej klesať," povedal analytik Hussein Sayed z FXTM, ktorá poskytuje online maklérske služby. Niektorí britskí analytici varujú pred výrazným poklesom kurzu libry v prípade, že obyvatelia Británie odhlasujú odchod krajiny z EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona