Počet štrajkujúcich na stredných školách Košického samosprávneho kraja mierne klesol

NETKY.SK • 28 Január 2016, 12:30 • 2 min
Počet štrajkujúcich na stredných školách Košického samosprávneho kraja mierne klesol

KOŠICE – Počet štrajkujúcich učiteľov na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK) dnes mierne klesol.

slovakia

left justify in out

"Spolu sa na školách KSK dnes zapojilo do štrajku 189 učiteľov z 11 škôl," informovala TASR hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

 

V stredu (27.1.) bolo z celkového počtu 63 škôl KSK v štrajku 210 učiteľov, čiže o 21 viac. Naďalej je pre štrajk zatvorená jedna škola. Ide o Strednú zdravotnícku školu (SZŠ) v Michalovciach, v ktorej sa do štrajku zapojilo 46 učiteľov.

 

"V ostatných školách sa vyučuje. V tých, kde sa niektorí pedagógovia zapojili do štrajku, sú hodiny suplované, prípadne je vyučovanie skrátené. Prioritne je zabezpečené vyučovanie v maturitných triedach," uviedla Bobriková.

 

Do štrajku sa zo škôl KSK v Košiciach k dnešnému dňu zapojili učitelia na gymnáziách Šrobárova (21 učiteľov), Poštová (2) a Trebišovská (31), na Strednej zdravotníckej škole Moyzesova (15), na Škole úžitkového výtvarníctva (8) a Strednej odbornej škole (SOŠ) v Šaci (1). V Spišskej Novej Vsi ide o gymnáziá Javorová (23) a Školská (15), v Michalovciach je to okrem SZŠ aj Gymnázium P. Horova (25) a v Moldave nad Bodvou je to Gymnázium Š. Moysesa (2).

 

Na 63 stredných školách, ktorých zriaďovateľom je KSK, pôsobí celkovo 2526 pedagógov.

 

Časť učiteľov vstúpila v pondelok 25. januára do ostrého časovo neobmedzeného štrajku. Dôvodom jeho vyhlásenia je podľa Iniciatívy slovenských učiteľov (ISU) dlhodobé ignorovanie požiadaviek učiteľskej obce, odborových a profesijných organizácií v školstve na zabezpečenie primeraného financovania školstva.

 

Podľa webovej stránky Iniciatívy slovenských učiteľov bolo dnes o 11.30 zapojených do štrajku 10.631 pedagógov na 759 školách. Celkovo je na Slovensku 2935 materských, 2113 základných a 868 stredných škôl. Učiteľov je približne 89.000.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona