Počet stávok proti cene Etherea láme rekordy

NETKY.SK • 10 September 2018, 15:00 • 2 min
Počet stávok proti cene Etherea láme rekordy

HONGKONG – Podľa údajov burzy Bitfinex dosiahol počet short objednávok na Ethereum (ETH) počas obchodovania koncom minulého týždňa nový rekord.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Doterajší rekord short objednávok na ETH/USD bol 202.854, ktorý však bol prekonaný už v piatok keď táto hodnota dosiahla úroveň 208.689 objednávok. Tento rekord predstavuje týždenný nárast o 81,96% a nárast o 162% od polovice augusta.

 

img

 

Tento vývoj nasledoval po veľmi nepriaznivom týždni, počas ktorého zasiahla trh s kryptomenami masívna korekcia. Od 5.septembra klesla hodnota Bitcoinu (BTC) takmer o 1.200 USD, čo predstavuje takmer 15% pokles. V rovnakom čase klesla celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien o viac ako 40 miliárd dolárov a dostala sa na úroveň 192 mld USD. Počas dnešného dňa sa však trh začal mierne zotavovať, ale celková kapitalizácia je stále pod hranicou 200 miliárd dolárov.

 

Ostatné kryptomeny majú pri väčších výkyvoch tendenciu nasledovať pohyb Bitcoinu a ani Ethereum nebolo výnimkou. Dňa 5.septembra sa ETH obchodovalo za 288 USD, ale v nedeľu 9.septembra to bolo už iba 189 USD, čo je pokles približne o 35%. Trh sa dnes síce mierne zotavuje, ale ETH sa stále obchoduje pod hranicou 200 dolárov.

 

img

 

Aktuálne sa Ethereum obchoduje za 197 USD, čo z pohľadu dlhodobého vývoja cien ETH predstavuje pokles o 86,75% z historického maxima, ktoré Ether dosiahol 13.januára tohto roku (1.420 USD). Nie je teda žiadnym prekvapením, že dôvera investorov v ETH je stále nízka.

 

Keď sa short obchodovanie takejto povahy preplní, tak šikovní investori okamžite uvažujú nad možnosťou "short squeeze". Ak sa nakopí takéto obrovské množstvo short objednávok, tak aj malý nárast ceny môže spôsobiť, že sa krátkodobé pozície uzavrú, aby sa predišlo stratám. Keďže jediným spôsobom, ako uzavrieť krátky pozíciu, je spätný nákup kryptomeny, tak je možné, že cena ETH by mohla na krátku dobu rýchlo vystreliť. Tento efekt je známy ako "short squeeze".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies