Počet slovenských vojakov na Cypre sa zvýši

NETKY.SK • 7 September 2016, 09:26 • 2 min
Počet slovenských vojakov na Cypre sa zvýši

BRATISLAVA - Počet slovenských vojakov pôsobiacich na Cypre sa zvýši. Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, v piatok je naplánovaná slávnostná rozlúčka s profesionálnymi vojakmi, ktorí v rámci rotácie odchádzajú do misie UNFICYP.

slovakia

left justify in out

Na Cyprus odíde 89 príslušníkov Ozbrojených síl SR a Slovensko tak bude mať v tejto krajine 169 vojakov. Doteraz v slovenskom kontingente pôsobilo 159 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Kontingent posilní osem vojakov a dvaja vojenský policajti. Slovenský parlament schválil v minulosti mandát pre túto misiu v počte 280 vojakov. Navýšenie počtu vojakov je v súlade s týmto mandátom. Presný termín odletu vojakov na Cyprus nie je možné zverejniť z dôvodu operačnej bezpečnosti, vysvetlila hovorkyňa.


O navýšenie počtu vojakov v operácii UNFICYP na Cypre požiadala Slovensko Organizácia Spojených národov.

 

Slovenskí vojaci pôsobia na Cypre na veliteľstve v Nikózii a v Kempe M. R. Štefánika vo Famaguste. Cieľom misie UNFICYP je zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami a prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove pravidelným hliadkovaním v nárazníkovej zóne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies