Počet ropných vrtov v USA sa zvýšil

NETKY.SK • 26 September 2016, 09:26 • 2 min
Počet ropných vrtov v USA sa zvýšil

HOUSTON - Počet prieskumných vrtov pre ťažbu ropy a zemného plynu v USA v uplynulom týždni stúpol o päť na 511. Houstonská spoločnosť Baker Hughes Inc., ktorá poskytuje služby na ropných poliach, informovala, že v ložiskách ropy sa v uplynulom týždni robil prieskum pomocou 418 vrtov a na prieskum ložísk plynu bolo zameraných 92 vrtov. Jeden vrt bol zmiešaný.

slovakia

left justify in out

V rámci hlavných ropných a plynárenských štátov v USA sa počet prieskumných vrtov zvýšil v Texase a Oklahome zhodne o dva. V Texase pribudli štyri vrty. V štátoch Aljaška, Kalifornia, Severná Dakota a Pennsylvánia vzrástol počet vrtov zhodne o jeden. V štátoch Louisiana, Nové Mexiko a Západná Virgínia po jednom vrte ubudlo.


Americký Federálny úrad pre energetiku tento týždeň informoval, že komerčné zásoby ropy v krajine sa v predchádzajúcom týždni zmenšili o 6,2 mil. barelov na úroveň 504,6 mil. barelov. Zásoby benzínu v USA v týždni končiacom sa 16. septembra klesli o 3,2 mil. barelov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona