Počet registrácií motoriek v júli medziročne vzrástol o 44,7 %

NETKY.SK • 15 August 2013, 17:34 • 2 min
Počet registrácií motoriek v júli medziročne vzrástol o 44,7 %

BRATISLAVA - Letné mesiace prajú predaju motoriek, v júli sa počet registrácií nových motocyklov v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška zvýšil o 44,7 % na 718. Zmena legislatívy pomohla predaju skútrov s kubatúrou do 125 centimetrov kubických, ktoré tvoria viac než polovicu (51,5 %) registrovaných motocyklov. Vyplýva to z údajov Zväzu automobilového priemyslu (ZAP) SR.

slovakia

left justify in out

V období od januára do konca júla sa celkový predaj motocyklov medziročne zvýšil o 36 %. Noví majitelia podľa ZAP využívajú zmenu zákona, ktorý im dovoľuje s vodičským preukazom skupiny B (osobné automobily) jazdiť na skútroch s kubatúrou do 125 centimetrov kubických. "Záujem o skútre do 125 centimetrov kubických kontinuálne rastie a stále je vyšší než ponuka," uviedol Peter Fischer z Honda Motors Ltd Europe. Najväčší záujem ZAP v júli zaznamenalo o motocykle značiek Honda (24,1 %) Yamaha (7,7 %) a SYM (7,4 %). Prvú päťku uzatvára dvojica výrobcov Adamoto (6,4 %) a Longija (5,3 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies