Počet prípadov nákazy v USA presiahol takúto hranicu!

NETKY.SK • 13 December 2021, 07:29 • 2 min
Počet prípadov nákazy v USA presiahol takúto hranicu!

WAHINGTON - USA po asi dvoch mesiacoch klesajúcich počtov infekcií hlásia posledné dva týždne znovu nárast denných nových prípadov nákazy, ktoré naďalej spôsobuje prevažne koronavírusový variant delta.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najväčšie prírastky infikovaných na počet obyvateľov zaznamenávajú štáty v chladnejších častiach krajiny, ako sú Vermont, New Hampshire a Michigan.

 

img

 

V krajine sa zvyšujú aj počty pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19, ktorých je aktuálne o 20 percent viac ako pred sviatkom Dňa vďakyvzdania v závere novembra.

 

Za uplynulý mesiac počet úmrtí v Spojených štátoch vzrástol o 4,6 percenta, pričom celkový počet obetí pandémie v krajine presiahol 800 000.

 

Takmer polovica štátov USA potvrdila infekcie variantom omikron, variant delta však stále predstavuje 99 percent súčasných prípadov nákazy, uviedla riaditeľka Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) Rochelle Walensky.

 

img

 

"Keby sme zrazu začali evidovať, že desať percent nových infekcií tvorí omikron, a potom ďalší týždeň to stúpne na 20 percent, to by nám povedalo, že sme vo vlne výmeny, ako to bolo, keď delta vytlačila alfu," povedal profesor mikrobiológie a imunológie z Lekárskej fakulty Cornellovej univerzity v New Yorku John Moore.

 

Možno vás zaujme: Existuje prvý prípad uzdravenia z nákazy variantom omikron. WHO však varuje pred zníženým účinkom vakcín

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona