Počet prípadov eboly môže v januári dosiahnuť 1,4 milióna

NETKY.SK • 23 September 2014, 18:35 • 2 min
Počet prípadov eboly môže v januári dosiahnuť 1,4 milióna

ATLANTA - Počet ľudí infikovaných smrteľným vírusom eboly by sa mohol v západnej Afrike do 20. januára budúceho roka zvýšiť až 550.000 až 1,4 milióna.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z najnovšej správy amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), o ktorej dnes informovala agentúra Reuters.
     

Horný odhad napovedá o tom, že doterajšie oficiálne odhady počtu prípadov - 5864 - zo strany Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) sú výrazne skreslené. CDC vo svojej novej štúdii tvrdí, že počet prípadov nákazy vírusom eboly je pravdepodobne dvaapolkrát vyšší, teda takmer 20.000.
     

Odborníci z CDC zároveň zdôraznili, že tieto odhady, založené na epidemiologickom modeli zohľadňujúcom počet osôb, ktoré jeden pacient môže infikovať, vychádzajú z údajov dostupných v auguste. Štúdia preto nezahŕňa najnovšie vládne opatrenia, vrátane vyslania 3000 vojakov do postihnutých oblastí.
     

"Rozsiahle, okamžité akcie, aké sa už začali, môžu dostať túto epidémiu na zlomový bod, kde sa začne rýchly pokles prípadov," uvádza sa v dokumente CDC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies