Počet pravdepodobných mŕtvych po potopení člna pri Líbyi stúpol na najmenej 170

NETKY.SK • 17 Január 2017, 13:51 • 2 min
Počet pravdepodobných mŕtvych po potopení člna pri Líbyi stúpol na najmenej 170

RÍM - Na najmenej 170 opravili humanitárne organizácie počet pravdepodobných mŕtvych migrantov po víkendovom stroskotaní ich člna v Stredozemnom mori pri líbyjskom pobreží.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) a Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) zvýšili odhad z približne 110 na spomínaných 170 mŕtvych, uviedla dnes agentúra AP.

 

Obe organizácie si totiž vypočuli svedectvá preživších ľudí, keď sa v pondelok na nórskej záchrannej lodi Siem Pilot priplavili do sicílskeho pobrežného mesta Trapani.

 

Hovorca IOM Flavio Di Giacomo informoval, že medzi preživšími sú traja muži a jedna žena z Etiópie a Eritrey. Štvorica hlásila, že na plavbu sa vydali z líbyjského pobrežia na drevenom člne, do ktorého sa začala naberať voda a po zlyhaní motora sa potopil.

 

Podľa slov preživších migrantov je ešte nezvestných okolo 170 ľudí a na mori strávili celé hodiny, kým ich v sobotu zachránili talianski námorníci.

 

Migrantov, ktorí prežili, ale boli v šoku a vyčerpaní, hospitalizovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona