Počet používateľov smartfónov bude rýchlo stúpať, tvrdí Ericsson

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 10:55 • 2 min
Počet používateľov smartfónov bude rýchlo stúpať, tvrdí Ericsson

ŠTOKHOLM - Počet predplatiteľov mobilných telefónnych služieb vo svete v prvom kvartáli 2013 medziročne vzrástol o približne 8 %.

slovakia

left justify in out

Vo svojej správe to uviedla švédska spoločnosť Ericsson, ktorá je najväčším svetovým výrobcom zariadení pre mobilné telekomunikačné siete. V súčasnosti je vo svete 6,4 mld. predplatiteľov mobilných telefónnych služieb, uviedla spoločnosť. Dodala však, že skutočný počet predplatiteľov je približne na úrovni 4,5 mld., keďže mnohí ľudia majú viacero zmlúv o využívaní mobilných služieb.

Zhruba 50 % z celkového počtu mobilných telefónov, ktoré sa predali v prvom štvrťroku tohto roka, boli smartfóny. V roku 2012 sa predaj smartfónov na celkovom predaji podieľal približne 40 %. Firma Ericsson uviedla, že do roku 2018 počet predplatiteľov využívajúcich mobilné služby prostredníctvom smartfónov sa zväčší takmer štvornásobne. V roku 2012 využívalo služby prostredníctvom smartfónov 1,2 mld. predplatiteľov. Spoločnosť očakáva, že do roku 2018 ich bude 4,5 miliardy. Ešte koncom minulého roka firma Ericsson prognózovala, že do roku 2018 počet predplatiteľov služieb využívaných cez smartfóny stúpne len na 3,3 miliardy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies