Počet potvrdených obetí po rukojemníckej dráme v Mali vzrástol na 13

NETKY.SK • 10 August 2015, 08:18 • 2 min
Počet potvrdených obetí po rukojemníckej dráme v Mali vzrástol na 13

BAMAKO - Trinásť obetí si vyžiadala takmer 24-hodinová rukojemnícka dráma, keď militanti zaútočili na viaceré hotely v severnej časti Mali. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Počas piatkového útoku islamských militantov na mesto Sévaré, nachádzajúce sa približne 600 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Bamako, prišlo o život päť pracovníkov OSN, štyria malijskí vojaci a štyria útočníci.

 

 

Ozbrojenci zaútočili na minimálne tri hotely, v ktorých pravidelnými hosťami bývajú cudzinci a pracovníci OSN. Hotel Byblos bol v rukách militantov až do ranných sobotňajších hodín. Počas zásahu malijských špeciálnych jednotiek utrpeli ôsmi vojaci zranenia a siedmich militantov zatkli.

 

Medzi mŕtvymi zamestnancami OSN je malijský šofér, občan Nepálu, Južnej Afriky a dvaja Ukrajinci.

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ neprihlásila žiadna organizácia.

 

Sever Mali sa zmieta v nepokojoch po tom, čo povstalci a neskôr militanti s prepojením na al-Kájdu prevzali kontrolu nad regiónom po vojenskom puči v roku 2012.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona