Počet policajtov zranených počas nepokojov v Lipsku stúpol na 69

NETKY.SK • 13 December 2015, 12:55 • 2 min
Počet policajtov zranených počas nepokojov v Lipsku stúpol na 69

LIPSKO - Na 69 stúpol počet policajtov zranených v sobotu počas pouličných nepokojov medzi ultrapravicovými aktivistami a antifašistami v meste Lipsko na východe Nemecka.

slovakia

left justify in out

Najmenej dvaja z príslušníkov polície sú ťažko zranení, informovala agentúra DPA.


Podľa televízie N-tv sa na demonštrácii zúčastnilo približne 130 pravicových radikálov. Antifašistov, ktorí im chceli zabrániť v pochode mestom, sa zišlo okolo 2000. v uliciach jednej zo štvrtí mesta začali stavať barikády z odpadkových košov a dreva, aby zastavili asi 200 podporovateľov malej neonacistickej strany.


Antifašisti začali do policajtov hádzať kamene, fľaše a zápalné fľaše, na čo polícia reagovala použitím vodných diel a slzotvorného plynu.


Podľa televízie sa približne tisícka policajtov ocitla pod silným tlakom zo strany demonštrantov. Polícia informovala, že poškodených bolo 50 policajných automobilov, pričom štyri nenávratne. Zatknutých bolo 23 osôb.


Zástupca primátora Burkhard Jung označil tieto udalosti za "naozajstný pouličný teror" a vyhlásil, že je šokovaný.


Mestá Lipsko a Drážďany, ktoré ležia vo východnej časti Nemecka, zažili v uplynulých týždňoch viacero demonštrácií proti ústretovosti spolkovej vlády voči migrantom prichádzajúcim do Európy z vojnou a biedou postihnutých krajín. V oboch mestách sa často súbežne konali aj pochody na podporu migrantov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies