Počet pokusov migrantov vniknúť do Eurotunela prudko klesol

NETKY.SK • 16 August 2015, 21:49 • 2 min
Počet pokusov migrantov vniknúť do Eurotunela prudko klesol

LONDÝN - Prevádzkovateľ Eurotunela pod Lamanšským prielivom dnes oznámil, že počet migrantov, pokúšajúcich sa dostať z francúzskeho prístavného mesta Calais do Británie, prudko klesol vďaka novému oploteniu a ďalším zavedeným bezpečnostným opatreniam. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prevádzkujúca spoločnosť Eurotunnel uviedla, že počet pokusov migrantov vojsť do tunela klesol približne na 150 za noc - čo je výrazný pokles oproti 2000 pokusom za noc z koncom júla.

 

Britský premiér David Cameron označil nedávno prúd migrantov snažiacich sa dostať do Británie za "roj".

Cameron v sobotňajšom interview pre britskú spravodajskú stanicu BBC bránil svoju politiku obmedzenia prisťahovalectva a vyhlásil, že ilegálni migranti sa pokúšajú "vlámať" do krajiny.

 

Povedal tiež, že Británia je jednou z "najveľkorysejších krajín" v Európe v udeľovaní azylu utečencom. Napriek tomu čelí kritike, že neprijala žiadneho z desaťtisícov migrantov, ktorí prichádzajú do Európy, najmä do Grécka a Talianska, po Stredozemnom mori.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona