Počet podaných žiadostí o azyl vo Francúzsku stúpol oproti vlaňajšku o 18 percent

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 07:59 • 2 min
Počet podaných žiadostí o azyl vo Francúzsku stúpol oproti vlaňajšku o 18 percent

PARÍŽ - Počet žiadostí o azyl podaných vo Francúzsku bol v prvých piatich mesiacoch tohto roka o 18 percent vyšší ako v rovnakom období roka 2015. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu Francúzskeho úradu na ochranu utečencov a osôb bez štátnej príslušnosti (OFPRA).

slovakia

left justify in out

Francúzsko podľa nej zaevidovalo tento rok v mesiacoch január až máj 33.167 žiadostí o azyl, zatiaľ čo vlani ich bolo v rovnakom období približne 28.000.

 

Z údajov OFPRA tiež vyplýva, že celkovo bolo za rok 2015 vo Francúzsku podaných 80.075 žiadostí. Väčšina žiadateľov pochádzala zo Sudánu, Sýrie, Kosova, Bangladéša a Haiti.

 

Uvedený úrad posúdil kladne 23 percent vlaňajších žiadostí o azyl, po zarátaní kladných rozhodnutí na základe odvolania však tento podiel dosiahol až 31,5 percenta. Väčšina úspešných azylových konaní sa týkala osôb z Iraku, Sýrie, Stredoafrickej republiky, Jemenu a Afganistanu.

 

Agentúra DPA pripomenula, že situácia v Francúzsku, čo sa týka počtu azylantov, nezodpovedala v predmetnom období iným európskym krajinám, ako je Nemecko, kde bolo od januára do mája podaných zhruba 310.000 žiadostí o azyl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies