Počet poberateľov garančnej dávky za osem mesiacov klesol

NETKY.SK • 3 November 2014, 11:07 • 2 min
Počet poberateľov garančnej dávky za osem mesiacov klesol

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa vyplatila dávku garančného poistenia za osem mesiacov tohto roka priemerne mesačne 299 osobám.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška išlo o pokles o 139 ľudí. Celkové výdavky poisťovne na vyplácanie tejto dávky v januári až auguste tohto roka dosiahli takmer 3,13 mil. eur, čo je medziročne menej o 198 tis. eur. Priemerná výška garančnej dávky bola v januári až auguste tohto roka na úrovni 1 309,3 eura. Oproti januáru až augustu minulého roka tak stúpla o 360,3 eura. Vyplýva to zo správy o hospodárení Sociálnej poisťovne za január až august tohto roka.

 

Garančné poistenie je poistenie pre prípad platobnej neschopnosti zamestnávateľa na uspokojovanie nárokov zamestnanca a na úhradu príspevkov na starobné dôchodkové sporenie nezaplatených zamestnávateľom do základného fondu príspevkov na starobné dôchodkové sporenie. Zamestnanec v pracovnom pomere, člen družstva, ktorý je v pracovnom vzťahu k družstvu, a fyzická osoba, ktorá vykonáva práce na základe dohody o brigádnickej práci študentov, dohody o vykonaní práce a dohody o pracovnej činnosti, má nárok na jednorazovú dávku garančného poistenia, ak sa jeho zamestnávateľ stal platobne neschopný a nemôže uspokojiť jeho nároky vyplývajúce z pracovnoprávneho vzťahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies