Počet poberateľov dávky v nezamestnanosti medzimečačne klesol

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 09:44 • 2 min
Počet poberateľov dávky v nezamestnanosti medzimečačne klesol

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa vyplatila v máji tohto roka dávku v nezamestnanosti 31,6 tisíca osobám.

slovakia

left justify in out

V porovnaní so štvrtým mesiacom tohto roka ide o pokles o 603 ľudí. Medziročne sa počet poberateľov dávky v nezamestnanosti minulý mesiac znížil o 2,4 tisíca osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila Sociálna poisťovňa.

Na dávku v nezamestnanosti majú nárok tí nezamestnaní, ktorí boli poistení v nezamestnanosti najmenej dva roky v posledných troch rokoch. Dávka v nezamestnanosti dosahuje 50 % z hrubého príjmu poistenca. Výška dávky sa určuje z hrubých príjmov dosahovaných v období dvoch rokov pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie.

Maximálna výška dávky v nezamestnanosti za mesiac, ktorý má 31 dní, od začiatku júla minulého roka stúpla o 25,50 eura na 900 eur. Pri 30-dňovom mesiaci najvyššia suma dávky v nezamestnanosti od siedmeho mesiaca vlaňajška vzrástla o 24,70 eura na 871 eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies