Počet penzistov sa medziročne zvýšil o 22-tisíc

NETKY.SK • 19 September 2014, 10:14 • 2 min
Počet penzistov sa medziročne zvýšil o 22-tisíc

BRATISLAVA - Počet dôchodcov na Slovensku sa ku koncu júna tohto roka medziročne zvýšil o 22 tisíc.

slovakia

left justify in out

Kým ku koncu júna minulého evidovala Sociálna poisťovňa vyše 1,31 mil. poberateľov dôchodkov, ku koncu júna tohto roka dôchodok dostávalo už vyše 1,33 mil. osôb. Počet vyplácaných dôchodkov, ktorých môže penzista dostávať aj viacero súčasne, za rovnaké obdobie vzrástol o 22,3 tisíc na takmer 1,64 milióna. Vyplýva to zo štatistík Sociálnej poisťovne.

 

Najvýraznejšie stúpol počet vyplácaných starobných dôchodkov. Na konci prvého polroka tohto roka totiž Sociálna poisťovňa vykázala vyše 1 mil. starobných penzií, čo bolo o 28,8 tisíc viac ako na konci júna minulého roka. Počet invalidných dôchodkov sa medziročne mierne zvýšil, a to o 264 osôb na 230,8 tisíc. Pokles o 5,7 tisíca poisťovňa zaznamenala pri počte predčasných starobných dôchodkov, ktorých ku koncu júna tohto roka vyplácala 20,1 tisíc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies