Počet palestínskych obetí izraelskej ofenzívy prekročil 700

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 08:31 • 2 min
Počet palestínskych obetí izraelskej ofenzívy prekročil 700

GAZA - Počet palestínskych obetí 17-dňového konfliktu medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamás prekročil 700, pričom väčšina mŕtvych sú civilisti.

slovakia

left justify in out

O život prišlo aj 32 Izraelčanov, z toho traja civilisti. Izraelská ofenzíva, ktorá sa začala 8. júla, pokračuje aj vo štvrtok, keď pri tankovom útoku zahynulo ďalších 16 Palestínčanov vrátane šiestich členov jednej rodiny. Izraelská operácia spôsobila v Pásme Gazy vážne škody. Najmenej 475 domov bolo úplne zničených a ďalších 2644 poškodených. Čiastočne zničených je aj 46 škôl, 56 mešít a sedem nemocníc. Len v stredu palestínski militanti odpálili na Izrael skoro 100 rakiet, z ktorých 70 zasiahlo izraelské územie a ostatné zachytil protiraketový systém.


Americký šéf diplomacie John Kerry, ktorý je na návšteve regiónu, povedal, že v snahách o ukončenie bojov bol dosiahnutý mierny pokrok. "Urobili sme určite nejaké kroky vpred," povedal Kerry krátko po príchode do Jeruzalema na stretnutie s generálnym tajomníkom Organizácie Spojených národov Panom Ki-munom. Kerry v stredu o prímerí rokoval s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom ako aj s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. Vo štvrtok odletí späť do Egypta, kde sa stretne s tamojšími sprostredkovateľmi na rokovaniach o zavedení dočasného humanitárneho prímeria v Pásme Gazy, ktoré mohlo začať platiť už tento víkend.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies