Počet organizácií, ktorým možno prispieť 2 % z daní, stále rastie

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 12:38 • 2 min
Počet organizácií, ktorým možno prispieť 2 % z daní, stále rastie

BRATISLAVA - Počet organizácií v treťom sektore, ktorým môžu daňovníci prispievať, postupne narastá.

slovakia

left justify in out

Kým v roku 2013 ich bolo vyše 11.000, tento rok sa o 2 % z dane uchádza viac ako 14.000 organizácií. Uviedla to Slovenská sporiteľňa.

 

Podľa hlavnej ekonómky banky Márie Valachyovej by sa mal nárast daňových príjmov za minulý rok podpísať aj pod vyššie príjmy pre tretí sektor. "Slovenská ekonomika rastie a s ňou rastie aj vybraná suma dane z príjmov. Predpokladáme, že v roku 2016 stúpli daňové príjmy o takmer 7 %," očakáva Valachyová.

 

Dve percentá z dane, ktoré poukazovali daňovníci organizáciám, podľa sporiteľne zažili vlani rekordný rok. Z údajov finančnej správy vyplýva, že neziskové organizácie získali od daňových poplatníkov 61,6 milióna eur.

 

Slovenská sporiteľňa spravuje účty takmer 4000 organizáciám. Okrem nej účty neziskoviek spravujú najčastejšie VÚB, Tatra banka a ČSOB.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona