Počet obyvateľov Nemecka v dôsledku imigrácie predvlani stúpol o pol milióna

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 13:27 • 2 min
Počet obyvateľov Nemecka v dôsledku imigrácie predvlani stúpol  o pol milióna

WIESBADEN - Vysoká miera prisťahovalectva spojená s utečeneckou krízou v Nemecku spôsobila, že počet obyvateľov počas roka 2016 stúpol o približne 500.000. Nemecký Spolkový štatistický úrad so sídlom vo Wiesbadene zverejnil tento údaj v utorok v rámci bilancie prírastku a úbytku obyvateľstva v dôsledku migrácie.

slovakia

left justify in out

Z čísiel, ktoré priniesla agentúra DPA, vyplýva aj to, že viac nemeckých občanov svoju krajinu v uvedenom roku opustilo, než sa do nej vrátilo. Do Nemecka sa prisťahovalo vyše 1,8 milióna ľudí, z toho vyše 1,7 milióna držiteľov cestovného pasu iného štátu. Viac ako 1,3 milióna ľudí v tom istom období z Nemecka odišlo.

 

Medzi prisťahovalcami je zarátaných približne 146.000 Nemcov, ktorí sa v zahraničí narodili alebo tam istý čas žili. Oproti predošlému roku to bol nárast o 25.000 osôb. Až 281.000 štátnych príslušníkov Nemecka sa však počas roka 2016 rozhodlo zo svojej krajiny odísť. Zvyšok odchádzajúcich tvorili držitelia zahraničných pasov.

 

Spomedzi prisťahovalcov malo 51 percent pas niektorého zo štátov EÚ, ďalších deväť percent pochádzalo z iných európskych krajín. V skupine prisťahovalcov mimoeruópskeho pôvodu mali najvyšší, 26-percentný podiel Ázijčania; päť percent imigrantov pochádzalo z Afriky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies