Počet obyvateľov miest sa do roku 2050 zdvojnásobí!

NETKY.SK • 10 December 2013, 11:21 • 2 min
Počet obyvateľov miest sa do roku 2050 zdvojnásobí!

NEW YORK - Počet ľudí žijúcich v mestách dosiahol rekordnú výšku približne 3,5 miliardy a v ďalších 30 až 40 rokoch sa takmer zdvojnásobí, informoval v pondelok výkonný riaditeľ Programu OSN pre ľudské sídla (UN-HABITAT), ktorý je zameraný na mestá.

slovakia

left justify in out

Bývalý primátor Barcelony Joan Clos zdôraznil, že takmer všetok rast obyvateľstva zaznamenávajú mestá v rozvojových krajinách.

A hoci sa rýchlosť rastu populácie zmenšuje, OSN predpovedá, že svetová populácia v ďalších 30 rokoch narastie zo sedem na deväť miliárd ľudí, čo vyvinie obrovské požiadavky na pôdu, zdroje i samotné mestá.

Clos hovoril na tlačovej konferencii k nadchádzajúcemu Svetovému urbanistickému fóru, ktoré sa bude konať v dňoch 5. až 11. apríla 2014 v Medelline v Kolumbii a bude zamerané na nerovnomerný nárast urbanizácie vo svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies