AKTUALIZOVANÉ VIDEO Počet obetí tragédie v Janove stúpol na 35

NETKY.SK • 14 August 2018, 16:06 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO Počet obetí tragédie v Janove stúpol na 35

JANOV - Na 35 stúpol počet mŕtvych v dôsledku utorňajšieho zrútenia diaľničného mosta v meste Janov na severozápade Talianska. Medzi obeťami je aj dieťa.

slovakia

left justify in out

Päť zranených je vo vážnom stave. Informovala o tom agentúra ANSA s odvolaním sa na zdroje v hasičskom zbore.

 

Šéf civilnej ochrany Angelo Borrelli povedal, že na moste bolo v čase jeho zrútenia 30 až 35 osobných áut a tri nákladné vozidlá.

 

Niektoré nákladné automobily skončili v rieke Polcevera, uviedli policajné zdroje. Podľa údajov, ktoré priniesla agentúra AP s odvolaním sa na správy súkromnej spravodajskej stanice Sky TG24, sa zrútila až 200-metrová časť mostovky, nachádzajúca sa 80 metrov nad zemou.

 

V čase incidentu bola v danej oblasti silná búrka. Na moste vybudovanom ešte v 60. rokoch 20. storočia tiež prebiehali údržbové práce. Úrady vyslovili podozrenie, že príčinou havárie mohlo byť oslabenie železobetónovej konštrukcie.

 

Železobetónový Morandiho most, známy aj ako most cez Polceveru, je súčasťou diaľnice A10 medzi Janovom a taliansko-francúzskou štátnou hranicou. Okrem rieky sa pod mostom nachádzajú železničné koľaje, priemyselný areál, ale aj obytné domy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies