Počet obetí zrútenej budovy v Bombaji stúpol na 61

NETKY.SK • 29 September 2013, 10:53 • 2 min
Počet obetí zrútenej budovy v Bombaji stúpol na 61

NAÍ DILLÍ - Záchranári v troskách objavili ďalších 13 tiel, živých sa podarilo zachrániť viac než 30 osôb.

slovakia

left justify in out

Na najmenej 61 stúpol dnes počet obetí zrútenia obytnej budovy v indickej finančnej metropole Bombaj. Informovala o tom agentúra DPA.

Záchranári v troskách objavili ďalších 13 tiel, živých sa podarilo zachrániť viac než 30 osôb. K zrúteniu štvorposchodovej budovy došlo v piatok v ranných hodinách miestneho času, keď väčšina jej obyvateľov ešte spala.

Podľa televízie CNN-IBN polícia zatkla bytového dizajnéra, na ktorého sa sťažovali mestské úrady. Podľa nich totiž údajne urobil nepovolené zmeny na prízemní budovy.

Podľa indických predstaviteľov 30 rokov stará budova, využívaná ako obytný komplex pre zamestnancov mestskej radnice, nespĺňala bezpečnostné kritériá.

Obytná budova sa na okraji Bombaja zrútila aj 21. júna a zahynulo v nej najmenej desať ľudí vrátane šiestich detí.

V tej istej časti Bombaja došlo k pádu viacposchodovej budovy takisto v apríli a nešťastie si vyžiadalo najmenej 74 obetí na životoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies