Počet obetí zosuvu na skládke odpadu v Etiópii stúpol na 113

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 18:05 • 2 min
Počet obetí zosuvu na skládke odpadu v Etiópii stúpol na 113

ADDIS ABEBA - Na najmenej 113 sa dnes zvýšil počet obetí sobotňajšieho zosuvu obrovskej skládky odpadu neďaleko etiópskeho hlavného mesta Addis Abeba. Oznámila to hovorkyňa etiópskej metropoly Dagmawit Mogesová.

slovakia

left justify in out

Etiópia dnes zároveň v súvislosti s tragédiou vyhlásila trojdňový štátny smútok. Väčšinu obetí tvoria ženy a deti. 

Na mieste aj naďalej pokračujú záchranné a pátracie práce, uviedol príslušník mestskej pohotovostnej služby Nigatu Mamo. Nádej na nájdenie ďalších preživších je už mizivá, ešte v pondelok však záchranári zo zosuvu vytiahli jednu živú osobu, dodal Mamo.

Odpad zasypal v sobotu niekoľko provizórnych domov i betónové budovy v okolí. Skládka slúžila hlavnému mestu vyše 50 rokov, uviedol počas víkendu starosta metropoly Diriba Kuma.

Množstvo ľudí chodilo na skládku zbierať rôzne predmety, aby sa uživilo. Ďalší tam priamo žili, a to v domoch prevažne postavených z blata a prútia, pretože ich prenájom je relatívne nízky.

Vedenie Addis Abeby chystá už novú skládku komunálneho odpadu pre dynamicky sa rozvíjajúce mesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies