Počet obetí zemetrasenia v Taiwane stúpol na 10 mŕtvych a 272 zranených

NETKY.SK • 8 Február 2018, 13:11 • 2 min
Počet obetí zemetrasenia v Taiwane stúpol na 10 mŕtvych a 272 zranených

TCHAJ-PEJ - Bilancia obetí utorkového silného zemetrasenia na Taiwane vzrástla na najmenej desať mŕtvych a 272 zranených. Sedem osôb zostáva stále nezvestných, oznámila vo štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady a médiá.

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie s aktualizovanou magnitúdou 6,0 zaznamenali pri východnom pobreží ostrova; najviac postihnuté bolo mesto Chua-lien, kde sa čiastočne zrútil 12-poschodový komplex obytných a komerčných budov.

 

Všetkých sedem nezvestných bývalo v hoteli Beauty Inn, ktorý sa nachádzal v tomto komplexe. O život v troskách hotela prišli štyri turistky z Číny, jedna taiwanská turistka a jeden zamestnanec Beauty Inn.

 

Pátranie po prípadných preživších a obetiach museli opakovane prerušiť v dôsledku následných otrasov, ktorých zaznamenali už najmenej 224. Budovy s nebezpečne narušenou statikou dočasne zafixovali za pomoci oceľových nosníkov.

 

Viac ako 800 obyvateľov Chua-lienu stále zostáva v krízových centrách, kde našli dočasné prístrešie. Na návštevu mesta ešte vo štvrtok večer miestneho času pricestuje taiwanská prezidentka Cchaj Jing-wen, rovnako ako aj sedemčlenný tím japonských špecialistov na hľadanie preživších v troskách budov.

 

Otrasy tiež poškodili viacero ciest a prerušili dodávky elektriny a vody do tisícov domácností.

 

Zemetrasenia na Taiwane sú pomerne časté, keďže tento ostrov leží v oblasti seizmických zlomov v Tichom oceáne. Pri zemetrasení z roku 2016 tam zahynulo 115 ľudí; otrasy z roku 1999 si vyžiadali viac ako 2300 životov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies