Počet obetí zemetrasenia v Pakistane a Afganistane už presiahol tri stovky!

NETKY.SK • 27 Október 2015, 09:08 • 2 min
Počet obetí zemetrasenia v Pakistane a Afganistane už presiahol tri stovky!

ISLAMABAD - Počet obetí silného zemetrasenia, ktoré postihlo Pakistan a Afganistan, presiahol hranicu 300 osôb. Záchranári s pomocou vojakov vyslobodzujú spod trosiek tisíce ďalších ľudí, oznámila dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Mŕtvych je v Pakistane na základe najnovších údajov 230, kým v Afganistane 70. Väčšinu pakistanských obetí hlásia miestne úrady z hornatej oblasti Málakand, nachádzajúcej sa na severe krajiny neďaleko afganských štátnych hraníc.

 

Mnohé postihnuté lokality sú vzhľadom na zosuvy pôdy spôsobené otrasmi a hustým dažďom stále neprístupné, uviedlo pakistanské ministerstvo informácií. Podobná situácia je i v odľahlých afganských oblastiach ovládaných Talibanom.

 

 


Zemetrasenie s magnitúdou 7,5 zasiahlo v pondelok rozsiahlu oblasť siahajúcu od Tadžikistanu po Indiu. Jeho epicentrum sa nachádzalo niekoľko sto kilometrov od ničivých záchvevov z roku 2005, ktoré si vyžiadali 80.000 obetí.

 

 

Hoci vtedy išlo o podobnú magnitúdu, pondelkové zemetrasenie nebolo až také ničivé, pretože jeho ohnisko sa nachádzalo v omnoho väčšej hĺbke, tvrdia podľa britského denníka The Guardian seizmológovia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona