Počet obetí zemetrasenia v Číne sa vyšplhal už takmer na 100

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 15:09 • 2 min
Počet obetí zemetrasenia v Číne sa vyšplhal už takmer na 100

PEKING - Čínski záchranári v provincii Kan-su aj v utorok naďalej prehľadávajú trosky domov, ktoré zničilo pondelkové zemetrasenie. Počet obetí prírodného živlu medzitým stúpol už na takmer 100, zranených je viac ako 800 ľudí.

slovakia

left justify in out

Do záchranárskych prác nasadili asi 3000 vojakov, policajtov a ďalších pracovníkov a po nezvestných osobách pátrajú aj s pomocou dvoch vrtuľníkov.

Vládna seizmologická služba na území provincie Kan-su zaznamenala otrasy s magnitúdou 6,6. Po hlavnom zemetrasení nasledovalo viacero takzvaných dotrasov, z ktorých najsilnejší dosiahol magnitúdu 5,6. Postihnutá je poľnohospodárska oblasť v okolí dvaapolmiliónového mesta Ting-si, odkiaľ hlásili stovky poškodených či zničených budov. V niektorých častiach provincie Kan-su v dôsledku zemetrasenia prestali fungovať telekomunikačné siete. Rodinám obetí už vyjadrili sústrasť aj najvyšší čínski predstavitelia vrátane prezidenta Sia Ťin-pchinga a premiéra Lia Kche-čchianga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona