Počet obetí záplav v Nepále a Indii stúpol na 180

NETKY.SK • 18 August 2014, 16:45 • 2 min
Počet obetí záplav v Nepále a Indii stúpol na 180

KÁTHMANDU - Na viac než 180 stúpol počet obetí tri dni trvajúcich povodní a prívalových dažďov v Nepále a Indii.

slovakia

left justify in out

Záchranárske tímy do postihnutých oblastí dovážajú zásoby potravín, stany a lieky v snahe zabrániť vypuknutiu chorôb. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje.
     

Najviac zasiahnuté sú oblasti na západe Nepálu a v severnej Indii, kde zaplavilo stovky obcí a voda zborila mnohé príbytky. Do odrezaných obcí na západe Nepálu boli vyslané vrtuľníky s humanitárnou pomocou. Väčšina ciest vedúcich do tejto oblasti je zaplavená alebo poškodená, čo znemožňuje pohyb vozidiel.
     

Bez strechy nad hlavou sa v dôsledku živlu ocitli tisícky obyvateľov v desiatich okresoch. Miestne úrady im rozvážali dnes zásoby ryže a šošovice, ako aj riad na varenie. Postihnutý región tvorí poľnohospodárska krajina, kde žije chudobné obyvateľstvo. Ich príbytky sú postavené prevažne iba z blata a slamy.
     

Od štrtku minulého týždňa zahynulo na následky dažďov a záplav v Nepále minimálne 100 ľudí. Ďalších 84 obetí evidujú úrady v priľahlých oblastiach severnej Indie, v štátoch Uttarákhand a Uttarpradéš. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies