Počet obetí výbuchu sopky v Guatemale stále rastie: Vyžiadal si už 109 životov, 200 ľudí je stále nezvestných

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 07:43 • 2 min
Počet obetí výbuchu sopky v Guatemale stále rastie: Vyžiadal si už 109 životov, 200 ľudí je stále nezvestných

GUATEMALA - Guatemalský národný inštitút forenzných vied zvýšil vo štvrtok počet mŕtvych po nedeľnom výbuchu Ohnivej sopky na 109, pričom 200 ľudí je stále nezvestných.

slovakia

left justify in out

Konečný počet obetí bude vzhľadom na veľké množstvo nezvestných pravdepodobne omnoho vyšší.

 

Žeravý vulkanický materiál, ktorý v nedeľu 3. júna pochoval ľudí, spôsobil, že mnoho tiel je spálených a nerozpoznateľných. Na určenie ich totožnosti budú potrebné testy DNA a ďalšie metódy.

 

Sopka Volcán de Fuego, jedna z najaktívnejších v Strednej Amerike, pri nedeľňajšej erupcii chrlila žeravé kamene, dym a popol, ktorých hustá vrstva sa zniesla na okolie. Podľa miestnych expertov ide o najväčšiu erupciu tejto sopky od roku 1974.

 

Vulkán vysoký 3763 metrov, ktorého názov v španielčine znamená "Ohnivá sopka", leží 44 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Guatemala a neďaleko koloniálneho mesta Antigua, vyhľadávaného turistami a známeho kávovými plantážami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies