Počet obetí vlakového nešťastia stúpol na 80

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 20:16 • 2 min
Počet obetí vlakového nešťastia stúpol na 80

MADRID - Počet obetí tragickej vlakovej nehody pri pútnickom meste Santiago de Compostela v španielskej Galícii sa zvýšil na 80. Polícia už začala vypočúvať rušňovodiča vlaku, ktorý sa vo vysokej rýchlosti vykoľajil.

slovakia

left justify in out

Strojvodca, ktorého nemenovali, vyšetrovateľom povedal, že vlak išiel až 190-kilometrovou rýchlosťou v mieste, kde je povolených len 80 kilometrov za hodinu. Oficiálny, no nemenovaný zdroj už potvrdil, že príčinou jedného z najväčších nešťastí v histórii Španielska bola vysoká rýchlosť. Jej hodnotu zatiaľ nevedel spresniť. Haváriu vlaku zachytila kamera umiestnená nad koľajiskom. Podľa záberov sa vlak rútil vysokou rýchlosťou do zákruty, v ktorej sa vykoľajil, vrazil do betónového múru a začal horieť. Španielska vláda vyhlásila trojdňový štátny smútok, v regióne Galícia však bude smútok trvať sedem dní. Región sa v týchto dňoch pripravoval na oslavy spojené so svojím patrónom, svätým Jakubom, ktoré už miestna vláda zrušila.

Vlak vyrazil z Madridu a jeho konečnou stanicou malo byť mesto Ferrol v Galícii. Vo vlaku sa v čase nešťastia nachádzalo 218 cestujúcich a štyria železničiari vrátane dvoch rušňovodičov. Nehoda sa stala o 20:41 SELČ. Do nemocníc previezli 178 ľudí, 95 vrátane 36 detí zostáva hospitalizovaných. Najmenej štyri osoby sú vo vážnom stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona