Počet obetí pri teroristickom útoku v Turecku stúpol na 30

NETKY.SK • 10 Október 2015, 13:08 • 2 min
Počet obetí pri teroristickom útoku v Turecku stúpol na 30

ANKARA - Dva bombové výbuchy dnes otriasli centrom tureckého hlavného mesta Ankara, pripravili o život 30 ľudí a zranili ďalších 126 osôb.

slovakia

left justify in out

Išlo o teroristický čin, zameraný proti mierovému zhromaždeniu, na ktoré sa už schádzali účastníci. Vyhlásili to turecký premiér Ahmet Davutoglu a turecké ministerstvo vnútra.


Ministerstvo odsúdilo toto násilie a označilo ho za útok "zacielený proti demokracii a mieru v Turecku", napísala tlačová agentúra AP.


K explóziám došlo niekoľko sekúnd po sebe neďaleko železničnej stanice v Ankare, keď sa ľudia začali schádzať na mierové zhromaždenie, organizované odbormi zamestnancov tureckého verejného sektora a občianskymi združeniami. Demonštranti chceli vyzvať na ukončenie obnoveného násilia medzi kurdskými povstalcami a tureckou armádou.


Výbuchy nastali o 10.04 h miestneho času (09.04 h SELČ), ako už skôr uviedli agentúry Reuters a DPA.
Televízne zábery zachytávali niekoľkých ľudí ležiacich na uliciach a krv.


Násilie medzi tureckou armádou a kurdskými povstalcami na juhovýchode Turecka vypuklo v júli, po stroskotaní dvojročného prímeria.


O tri týždne, 1. novembra, čakajú Turecko parlamentné voľby a v krajine vládnu obavy z ohrozenia bezpečnosti.
Nie je jasné, či dnešné bombové útoky majú na svedomí samovražední atentátnici. Dva vládne zdroje uviedli agentúre Reuters, že úrady preverujú tvrdenia, že útoky podnikol samovražedný atentátnik.


Premiér Davutoglu bude mať mimoriadne zasadnutie so šéfmi polície a tajných služieb a s ďalšími vysokopostavenými predstaviteľmi.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies