Počet obetí utorkového výbuchu v Kábule stúpol na 64, zranenia utrpeli stovky ľudí

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 13:17 • 2 min
Počet obetí utorkového výbuchu v Kábule stúpol na 64, zranenia utrpeli stovky ľudí

KÁBUL - Počet obetí utorkového výbuchu v afganskom hlavnom meste Kábul sa zvýšil na 64, čo je viac než dvojnásobok predošlých odhadov polície.

slovakia

left justify in out

Zranených je podľa aktualizovaných údajov 347, oznámil dnes hovorca tamojšieho ministerstva vnútra, ktorého cituje agentúra Reuters. Väčšinu zabitých tvoria civilisti. Výbuch zasiahol úrad bezpečnostných služieb zaisťujúci bezpečnosť vysokopostavených afganských predstaviteľov, ležiaci v centre vládnej a diplomatickej časti metropoly.

 

FOTO a VIDEO Krátko po krvavom útoku otriasol Kábulom ďalší výbuch


K zodpovednosti za atentát sa prihlásilo hnutie Taliban. Ide o najhorší útok svojho druhu v Kábule od roku 2011 a prišiel krátko po ohlásení tohtoročnej jarnej ofenzívy týchto extrémistov.
Incident sa odohral uprostred rannej dopravnej špičky, keď samovražedný útočník odpálil svoje vozidlo naložené výbušninami. Po explózii vypukla prestrelka medzi militantmi a bezpečnostnými silami.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies