Počet obetí útoku uneseným autobusom stúpol na osem

NETKY.SK • 25 December 2018, 17:04 • 2 min
Počet obetí útoku uneseným autobusom stúpol na osem

PEKING - Najmenej osem ľudí prišlo v utorok o život a ďalších 22 utrpelo zranenia, keď na juhovýchode Číny vrazil do chodcov unesený autobus. Informovala o tom čínska tlačová agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo popoludní miestneho času v meste Lung-jen v provincii Fu-ťien. Páchateľ najskôr zaútočil nožom na ľudí a potom uniesol autobus, ktorým na 300 až 400-metrovom úseku ulice vrážal do chodcov, podľa všetkého zámerne.

 

Bezprostredne nebolo jasné, ktoré z ôsmich obetí prišli o život v autobuse a ktoré na ulici. Do nemocníc previezli 22 zranených, stav jedného z nich je vážny.

 

Polícia identifikovala páchateľa ako miestneho 48-ročného nezamestnaného, ktorého po útoku zadržali. Predpokladá sa, že mužovo konanie mohlo súvisieť s jeho nezhodami s miestnymi úradmi. Krátko pred únosom autobusu mal totiž konflikt s predstaviteľom miestneho výboru, ktorý ho navštívil v jeho dome.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona