Počet obetí útokov pri hranici so Sýriou stúpol na 48

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 16:10 • 2 min
Počet obetí útokov pri hranici so Sýriou stúpol na 48

REYHANLI - Turecké pohotovostné zložky v pondelok našli telá ďalších dvoch obetí bombových útokov, ktoré v sobotu otriasli mestom Reyhanli pri hranici so Sýriou. Celkový počet mŕtvych tak stúpol na 48, pričom stále nemusí byť konečný, keďže mnoho ľudí je naďalej nezvestných a značná časť zranených je vo vážnom stave.

slovakia

left justify in out

Nálože v dvoch vozidlách zdemolovali viacero budov a odstraňovanie trosiek pomocou žeriavov pokračuje aj v pondelok. Telá posledných obetí našli v kanalizačnej stoke.

Turecká vláda útoky označila za dielo radikálnej marxistickej skupiny spriaznenej s vládnym režimom v Sýrii, zatiaľ čo pozorovatelia hovoria o dôkaze rozširovania sýrskej občianskej vojny do priľahlého regiónu. Ankara tiež informovala o zadržaní deviatich osôb, ktorým údajne poskytovala podporu sýrska vláda, pričom obvinila Damask z prekročenia "červenej čiary" a odkázala, že si vyhradzuje právo na "akúkoľvek" odvetu. Sýria dôrazne odmietla, že by sa mohla na útokoch podieľať, a "priamu zodpovednosť" pripísala tureckému premiérovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies