Počet obetí tragédie v textilnej fabrike vzrástol na 761

NETKY.SK • 8 Máj 2013, 08:13 • 2 min
Počet obetí tragédie v textilnej fabrike vzrástol na 761

DHÁKA - Na 761 vzrástol počet obetí nedávneho zrútenia sa budovy s piatimi textilnými dielňami v Bangladéši po tom, čo záchranári našli dnes v ruinách ďalšie telá. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa údaje operačného strediska na mieste nešťastia.

slovakia

left justify in out

Úrady zároveň začali s vyplácaním miezd a finančného odškodnenia osobám, čo prežili najtragickejšiu nehodu, aké kedy postihlo odevný   priemysel v tejto juhoázijskej krajine.

V osemposchodovej budove Rana Plaza v meste Savar, neďaleko bangladéšskeho hlavného mesta Dháka, sa v čase jej kolapsu 24. apríla nachádzalo veľké množstvo pracovníkov rannej smeny, pripomína agentúra AP.

Ešte stále však nevedno, koľko tiel zostalo v troskách, pretože nie je známy presný počet ľudí, ktorí v čas zrútenia sa objektu boli vnútri. Živých bolo zachránených vyše 2500.

K zrúteniu budovy podľa vyšetrovateľov prispeli tri nelegálne postavené poschodia, nekvalitné stavebné materiály, ako aj vibrácie z elektrických generátorov a tisícov šijacích strojov. 

Továrne v Savare zásobujú maloobchodníkov po celom svete vrátane západných krajín. Bangladéšsky odevný priemysel bol v roku 2011 po Číne a Taliansku tretím najväčším na svete a v ostatnom desaťročí sa prudko rozvíjal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona