Tajfún Hato si vyžiadal už minimálne 16 obetí: Stovky ľudí utrpeli zranenia

NETKY.SK • 24 August 2017, 13:03 • 2 min
Tajfún Hato si vyžiadal už minimálne 16 obetí: Stovky ľudí utrpeli zranenia

PEKING - Na prinajmenšom 12 mŕtvych a stovky zranených stúpol počet obetí silného tajfúnu Hato, ktorý zasiahol v stredu juh Číny vrátane Hongkongu a Macaa a následne pokračoval smerom na západ.

slovakia

left justify in out

Počet obetí tajfúnu Hato, ktorý je najsilnejšou búrkou, aká za viac ako polstoročie zasiahla južnú oblasť Číny, stúpol na šestnásť.

 

Len v Macau - špeciálnej administratívnej oblasti Číny - prišlo v dôsledku vyčíňania tajfúnu o život dovedna osem ľudí a zranilo sa minimálne 153 ďalších.

 

Hato je považovaný za vôbec najsilnejší tajfún, aký juh Číny zasiahol za uplynulé polstoročie. Sprevádzal ho vietor s rýchlosťou 160 kilometrov za hodinu. Živel do oblasti priniesol silné zrážky, záplavy a spôsobil výpadky prúdu a materiálne škody. Hlásia tiež rozsiahle škody v poľnohospodárskych oblastiach. 

 

V juhozápadnej čínskej provincii Kuang-tung zahynuli štyria ďalší ľudia, pričom jedna osoba je doposiaľ nezvestná. Do dočasných prístreškov evakuovali v tejto oblasti takmer 27-tisíc ľudí. Bez elektriny sa tam ocitli takmer dva milióny domácností, z ktorých približne polovici sa do neskorého stredajšieho večera podarilo dodávku prúdu obnoviť.

 

Tajfún ešte skôr zasiahol aj Hongkong, kde sa v dôsledku jeho vyčíňania zranilo najmenej 84 ľudí. V tomto regióne v stredu zrušili stovky letov a zatvorené boli podniky, vládne budovy, školy, súdy, ale aj miestna burza. Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie zaplavených sídlisk, vyvrátených stromov, či lanovkovej kabínky, ktorá narazila do jednej z budov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies