Počet obetí tajfúnu Haiyan na Filipínach presiahol 6000

NETKY.SK • 13 December 2013, 09:16 • 2 min
Počet obetí tajfúnu Haiyan na Filipínach presiahol 6000

MANILA - Počet obetí ničivého tajfúnu Haiyan, ktorý začiatkom novembra udrel na strednú časť Filipín, presiahol 6000. Nezvestných je naďalej zhruba 18000 ľudí, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na filipínskych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Ďalších 27 doposiaľ neidentifikovaných tiel sa chystajú miestne úrady vyslobodiť spod trosiek v pobrežnej oblasti vrátane najťažšie postihnutého mesta Tacloban. Oficiálny počet obetí tajfúnu v noci nadnes tak stúpol na 6009, kým nezvestných je 1779 osôb, informovala filipínska vláda. Tajfún Haiyan je tak najsmrtiacejšou prírodnou katastrofou, aká kedy krajinu postihla.

Podľa miestnych predstaviteľov záchranári denne stále nachádzajú 20 až 30 tiel. Identifikácia mŕtvol v pokročilom štádiu rozkladu a ich priraďovanie k nezvestný je ťažký a zdĺhavý proces, preto zostáva počet nezvestných nezmenený, spresnila AP s odvolaním sa na miestne zdroje.     

Haiyan (na Filipínach nazývaný Yolanda) udrel na filipínsku pevninu 8. novembra na piatich rôznych miestach, pričom najviac postihol ostrovy Leyte a Samar v strednej časti súostrovia. O strechu nad hlavou prišlo vyše 16 miliónov ľudí. Obnova po tajfúne bude podľa miestnych úradov trvať najmenej tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies