Počet obetí tajfúnu Haiyan na Filipínach prekročil 5000

NETKY.SK • 22 November 2013, 12:38 • 2 min
Počet obetí tajfúnu Haiyan na Filipínach prekročil 5000

MANILA - Počet obetí ničivého tajfúnu Haiyan na Filipínach prevýšil 5000 a podľa očakávaní bude ešte stúpať. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie filipínskych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Vláda v Manile uviedla, že počet obetí tajfúnu stúpol na najmenej 5029, to najhoršie má však krajina dva týždne po pustošení tajfúnu za sebou. O strechu nad hlavou prišli viac než štyri milióny ľudí, pripomenula agentúra DPA. Podľa filipínskeho ministerstva vnútra je naďalej nezvestných najmenej 1611 a zranenia utrpelo vyše 24.000 ľudí. Počet obetí môže ešte stúpnuť, pretože záchranárske tímy stále nachádzajú ďalšie telá v postihnutých oblastiach.

Haiyan (na Filipínach nazývaný Yolanda) udrel na filipínsku pevninu 8. novembra na piatich rôznych miestach, pričom najviac postihol ostrovy Leyte a Samar v strednej časti súostrovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies