Počet obetí ruského zásahu proti militantom v Čečensku stúpol na 14

NETKY.SK • 5 December 2014, 18:37 • 2 min
Počet obetí ruského zásahu proti militantom v Čečensku stúpol na 14

MOSKVA - Rusko dnes oznámilo, že počet policajtov, ktorí zahynuli v dôsledku štvrtkových prestreliek s islamskými militantmi v hlavnom meste Čečenska, sa zvýšil na 14.

slovakia

left justify in out

Polícia v Groznom bojovala proti militantom viac ako 12 hodín. O život prišlo desať islamských ozbrojencov. 
     

Séria udalostí odštartovala ráno, keď sa dopravní policajti pokúsili zastaviť na kontrolnom stanovišti v Groznom tri podozrivé vozidlá. V autách sa viezli ozbrojenci, ktorí na mieste zabili troch policajtov.
     

Muži následne vnikli do desaťposchodového Domu tlače v centre Grozného, kde sídlia viaceré lokálne médiá. Počas následných bojov s políciou a požiaru, ktorý zachvátil budovu, zahynuli šiesti útočníci. 
     

Ďalšia časť militantov prenikla do neďalekej školy, kde - rovnako ako v okolí Domu tlače - vyhlásili špeciálnu protiteroristickú operáciu. V trojposchodovej budove sa v čase útoku nenachádzali ani žiaci, ani učitelia.
     

Prestrelky a boje narušili obraz stability, ktorý sa snažil vytvoriť prokremeľský čečenský vodca. Najnovšie násilnosti vyvolali obavy z ďalších útokov na nepokojnom ruskom Severnom Kaukaze.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies