Počet obetí protivládnych protestov v Turecku stúpol na päť

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 19:05 • 2 min
Počet obetí protivládnych protestov v Turecku stúpol na päť

ANKARA - Počet obetí násilia sprevádzajúceho júnové protivládne protesty v Turecku sa dodatočne zvýšil zo štyroch na päť po tom, ako zraneniam podľahol 19-ročný demonštrant.

slovakia

left justify in out

O úmrtí 19-ročného vysokoškoláka Aliho Ismaila Korkmaza v stredu informovala tlačová agentúra Dogan. Mladík sa podľa nej 2. júna zúčastnil na demonštrácii v meste Eskişehir, kde ho počas unikania pred slzotvorným plynom napadli neznámi útočníci a spôsobili mu krvácanie do mozgu. Turecký zdravotnícky zväz, ktorý obete protestov eviduje, však najnovšie úmrtie tlačovej agentúre AFP zatiaľ nepotvrdil.

Vlna masových protivládnych demonštrácií v Turecku vypukla po tom, ako polícia v Istanbule 31. mája tvrdo zasiahla proti aktivistom snažiacim sa zabrániť zničeniu zelene v rámci prestavby námestia Taksim. Takmer tri týždne trvajúce protesty proti politike tureckej konzervatívnej vlády si podľa doterajších údajov vyžiadali štyroch mŕtvych a približne 8000 zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies