Počet obetí požiaru vežiaka v Londýne naďalej stúpa, úrady hlásia 30 mŕtvych

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 14:08 • 2 min
Počet obetí požiaru vežiaka v Londýne naďalej stúpa, úrady hlásia 30 mŕtvych

LONDÝN - Na najmenej 30 mŕtvych stúpol počet obetí požiaru, ktorý v noci na stredu vypukol vo výškovom dome v londýnskej štvrti Kensington.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii šéf londýnskej polície Stuart Cundy. Podľa Cundyho je medzi 30 doteraz potvrdenými obeťami požiaru aj jedna osoba, ktorá svojim zraneniam podľahla v nemocnici. Počet obetí však pravdepodobne ešte stúpne.

 

Polícia v súčasnosti preveruje, či v súvislosti s požiarom nedošlo k spáchaniu trestného činu. "Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by bol požiar založený úmyselne," povedal Cundy a dodal, že zničenú 24-poschodovú budovu ešte stále prehľadávajú špecializované policajné tímy.

 

Rozsiahly požiar vežiaka Grenfell Tower vypukol v stredu približne o 01.00 h miestneho času pravdepodobne na štvrtom poschodí a veľmi rýchlo sa rozšíril na celú budovu, ktorú úplne zničil.

 

Okrem doteraz potvrdených 30 obetí na životoch si požiar vyžiadal aj desiatky zranených, z ktorých 23 je stále hospitalizovaných v šiestich londýnskych nemocniciach, pričom 11 z nich je v kritickom stave.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies