Počet obetí požiaru v rumunskom nočnom klube stúpol na 35

NETKY.SK • 7 November 2015, 14:44 • 2 min
Počet obetí požiaru v rumunskom nočnom klube stúpol na 35

BUKUREŠŤ - Traja ďalší ľudia podľahli zraneniam, týždeň po tragickom požiari v nočnom klube v rumunskom hlavnom meste Bukurešť. Počet obetí tak stúpol na 35, informovali dnes rumunské úrady.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ pre mimoriadne udalosti Raed Arafat vyhlásil, že dvaja ľudia zomreli v štátnej nemocnici na liečbu popálenín. Riadiaci pracovník Univerzitnej nemocnice Catalin Cirstoiu uviedol, že v ich zdravotníckom zariadení dnes podľahol zraneniam muž.


Približne 100 ďalších ľudí zostáva stále hospitalizovaných. Patria k obetiam požiaru z 30. októbra, ktorý vypukol v pivničnom klube Colectiv počas heavymetalového koncertu. Návštevníci unikali v panike jediným východom, pričom vznikla tlačenica, ktorá si vyžiadala 180 zranených, pripomenula dnes v správe tlačová agentúra AP.


V piatok večer sa v Bukurešti zhromaždilo na proteste niekoľko tisíc ľudí, a to už štvrtý deň po sebe. Mávali rumunskými vlajkami a žiadali lepšie riadenie krajiny a skoncovanie s korupciou.


Protestujúci prišli so svojimi deťmi a psami. Niektorí hrali na bubnoch a spievali na počesť rockovej skupiny Goodbye to Gravity, ktorá práve hrala v klube Colectiv, keď iskra z pyrotechnickej šou zapálila penovú dekoráciu a vznikol požiar. Pri tragédii zahynuli aj dvaja gitaristi kapely.


"Chceme slušný spôsob života, nie zločinecký štát!" znel nápis na jednom pútači.


Mnohí Rumuni pripisujú smrtiaci požiar nedostatočným štátnym bezpečnostným predpisom. Premiér Victor Ponta podal po masových protestoch v stredu 4. novembra demisiu.


Pred zhoreným nočným klubom v Bukurešti sa stretli v piatok večer stovky ľudí, pripomenuli si týždňové výročie požiaru. Stáli takmer v úplnom tichu. Mnohí tlmene plakali, ďalší sa objímali, iní kľačali pred veľkým počtom blikajúcich sviečok na pamiatku obetí. Zvony kostolov niekoľko minút vyzváňali na počesť usmrtených.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies